Загострення на Донбасі: "Готуємося відбивати повномасштабне вторгнення РФ", - головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про активність російсько-окупаційних військ на сході нашої держави та запевнив, що Збройні сили постійно готуються до відбиття різних загроз, у тому числі й повномасштабного вторгнення, зазначають Патріоти України.

За словами головнокомандувача ЗСУ, протягом останнього часу спостерігається збільшення кількості та інтенсивності порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Від початку вересня ворог обстріляв українські позиції 59 разів, з них 19 – із забороненого мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок атак гібридних військ Росії один захисник України загинув, 13 отримали поранення, ще 8 – бойові травмування.

Залужний наголосив, що ворожі провокації є інструментом політичного тиску на Україну.

"Ми, як люди військові, на них (провокації - УП) не піддаємось. Натомість постійно готуємося до відбиття різних загроз, у тому числі й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни", - заявив Залужний у Facebook.

Генерал також розповів про втрати серед окупантів посилаючись на дані українських розвідників. Так, за їх інформацією, втрати ворога від початку вересня склали 6 убитими і 12 пораненими.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...