Загострення на Запорізькому напрямку: Експерт розповів, як росіяни перекидають війська з інших ділянок фронту

ЗСУ наступають на Запорізькому напрямку, а росіяни на деяких ділянках фронту намагаються чисельно додати своє угруповання завдяки живій силі. Головне - війська вони підтягують не з тилу РФ, а переміщують вздовж лінії фронту. Про це в ефірі “1+1” в рамках телемарафону розповів військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

Окупанти переміщують свої війська вздовж лінії фронту

“Є повідомлення Інституту вивчення війни, є інформація про те, що наші війська вже знаходяться біля Новопрокопівки, тобто це рух в бік Токмака. На цьому напрямку ми ведемо найбільш активні бойові дії”, — сказав експерт.

“Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту окупанти намагаються чисельно додати своє угруповання завдяки живій силі, там з технікою не дуже добре. Але головне, що вони ці війська підтягують не з тилу РФ, а переміщують вздовж лінії фронту. Тобто в одному місці вони намагаються зробити більше угруповання за рахунок того, що в іншому вони трохи послаблюють”, — розповів Гетьман.

Росіяни морально деградують

“Відома вже інформація, що саме на Токмацький напрямок вони перемістили щонайменше дві дивізії — це 76-та дивізія з Лимано-Куп’янського напрямку повітряного десанту російської дивізії і 7-ма з Херсонського напрямку гірська повітряно-десантна дивізія”, — зазначив експерт.

“Вони розбиті на декілька полків, розтягнуті вздовж лінії фронту, але посилаючись на Інститут вивчення війни, ці війська морально деградують, бо бачать, що утримати наступальні дії наших Збройних сил вони не здатні. Ми потрохи просуваємося”, — додав він.

“Треба пам’ятати, що там поки що є фортифікаційні лінії — перша, друга, третя — які ми поступово долаємо. Там дуже щільне мінування, тому просування не може бути надшвидким. Але воно незворотне”, — резюмував Гетьман.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...