Загострення загрози російського вторгнення: Поки Зеленський зі "слугами" не можуть розгледіти небезпеку, Порошенко назвав необхідні кроки для захисту України

Ситуація на Сході України загострюється, але влада намагалася усіляко спростувати цю інформацію. Позаяк ще два тижні тому мали бути виконані кілька необхідних кроків для посилення обороноздатності України та підготовки до можливої ескалації, зазначають Патріоти України.

Про це під час брифінгу 11 листопада сказав П’ятий Президент, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко, трансляцію вів “Прямий“.

“Останні два тижні Україна мала використати для термінових дій щодо посилення обороноздатності держави. І ті необхідні кроки, які Україна мала зробити, вони абсолютно очевидні”, – наголосив Петро Порошенко.

Він переконаний, що Україна мала два тижні тому ініціювати розгляд цього питання в Раді безпеки Організації об’єднаних націй і зафіксувати координацію дій щодо захисту інтересів України.

Окрім цього, впевнений П’ятий Президент, необхідно терміново провести консультації з лідерами Німеччини і Франції, які є членами Нормандського формату для скоординованих дій Європейського союзу і сполучених Штатів. Зараз для зупинки можливої агресії і у випадку координації дій, коли ця агресія почнеться.

“Що ми чуємо замість цього… речник президента України каже, що Україна розглядає питання щодо доцільності існування Нормандського формату. Пояснити це некомпетентністю, хаосом і безвідповідальністю – це замало”
Петро ПорошенкоП'ятий Президент України

Щодо кроків, які влада мала зробити, але не зробила, Порошенко зазначив, що наступного ж дня два тижні тому вище військове керівництво країні, міністр закордонних справ мали бути у Брюсселі для проведення відповідних переговорів і консультацій з НАТО.

“Так ми робили кожного разу після загострення і це був один з механізмів для того, щоб “гарячі голови” агресорів трохи охолонули”, – сказав Петро Порошенко.

“На жаль, ці два тижні втрачені. Замість цього були роздані абсолютно жахливі інструкції керівництву РНБО, ЗСУ, МЗС щодо спростування очевидного факту”
Петро ПорошенкоП'ятий Президент України
Нагадаємо, американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником у понеділок, які підтверджують повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Разом з тим, напередодні у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України спростували інформацію щодо додаткового перекидання збройних сил РФ до кордону. Там вважають, що поширення у ЗМІ та мережі подібних повідомлень є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій.

Варто зазначити, що раніше видання The Washington Post написало про те, що Росія почала стягувати свої війська до кордону з Україною після того, як у Білорусі закінчилися спільні російсько-білоруські військові навчання “Захід-2021”. Співрозмовники видання стверджують, що бачать “незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії”.


Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...

Конгресмени закликали Ллойда Остіна дозволити Україні атакувати цілі на території РФ

вівторок, 21 травень 2024, 23:28

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території Росії. Про це йдеться у звернен...