Заготовка дешевого "гарматного м'яса": Окупанти заборонили чоловікам призовного віку покидати ОРДЛО

Окупаційна влада на тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей оголосила про евакуацію населення до Росіє, але до Російської Федерації пускають лише осіб, які отримали паспорт громадянина РФ. Виїзд з ОРДЛО також заборонили для чоловіків призовного віку. Про це повідомляє Східна правозахисна група.

“Списки на евакуацію було складено напередодні. Наразі журналісти РФ, які працюють в ОРДЛО, вже монтують сюжети з відео про евакуацію місцевого населення”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз евакуюють дітей та людей похилого віку із закладів соціального типу (дитячі будинки та будинки для людей похилого віку).

Правозахисники наголошують, що чоловік призовного віку у пунктах пропуску не пропускають.

“Евакуюють та пропускають через кордон ОРДЛО та РФ жителів ОРДЛО з паспортами РФ. Іншим проїзд заборонено”, – резюмували правозахисники.

До слова у ЗМІ також повідомляють про мобілізацію місцево населення так званої “ЛНР”. Зокрема, на кадрах видно, як до будівлі прибувають особи в камуфляжах та з рюкзаками.

Як відомо, “голова” так званої “ДНР” Денис Пушилін оголосив про масову евакуацію жителів “республіки” до Ростовської області. За його словами, евакуації підлягають насамперед жінки, діти та люди похилого віку.

Пушилін стверджує, що президент Володимир Зеленський найближчим часом надасть військовим наказ про початок наступу на Донбасі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...