"Загравання" вкрай небезпечні: Дипломатія Байдена з Путіним може "стерти суверенітет України", - Bloomberg

Зустрічі з Росією на високому рівні сіють сумніви в тому, що Захід вступатиметься за Україну. Тому ціною стримування Володимира Путіна для Європи та США може стати незалежність України, пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що нарощування російських військ біля українських кордонів вже принесло певні вигоди Путіну. А деякі дипломатичні виходи, які американський лідер Джо Байден запропонував під час переговорів, можуть "стерти суверенітет України".

Зазначається, що радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що дипломатичні заходи підтримають Мінський процес, проте видання зазначає, що на ділі тут є ризики.

"Подібні кроки можуть дозволити Путіну "стерти дипломатією суверенітет України". Президент РФ вже тиснув на Білий дім з метою отримати гарантії того, що Україна не зможе вступити в НАТО. Крім того, російські дипломати виступають за своє тлумачення Мінських угод, згідно з яким бойовикам на Донбасі може бути надана автономія, а російські війська залишаться в регіоні", – пояснюють журналісти.

Колишній представник США в Україні Курт Волкер підкреслив, що російський погляд на зобов'язання Москви щодо "Мінська" означають "підрив суверенітету" України і "нагороджує" Путіна за вторгнення на українську територію в 2014 році. Вожночас він звернув увагу, що Білий дім публічно не описував свої уявлення про Мінські угоди, хоча і висловився за територіальну цілісність України.

Також журналісти видання зазначають, що пропозиція Росії про консультації з НАТО і відновлення Мінського процесу може стати поступкою президенту РФ. А це дозволить йому зробити вигляд, що Москва виступає "сумлінним учасником мирних переговорів".

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...