"Загравання" тривають? Байден дивно пояснив відмову США від санкцій проти "Північного потоку-2"

Президент США Джо Байден пояснив свою відмову від запровадження нових санкцій щодо газопроводу "Північний потік-2" тим, що проєкт майже завершено. На його переконання, такий крок завдав би шкоди відносинам із Європою. Про це він заявив напередодні, спілкуючись із журналістами. Слова американського лідера процитувало видання Bloomberg.

"Північний потік-2" майже повністю закінчений… Я вважаю, що запроваджувати санкції зараз контрпродуктивно з позиції наших європейських відносин", – сказав Байден.

Зазначається, що минулого тижня його адміністрації запевнили, мовляв, "ПП-2" і його виконавчий директор Матіас Варніг здійснюють санкціоновану діяльність відповідно до законодавства США. Водночас у Білому домі відмовляються від санкцій із міркувань національної безпеки.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель привітала це рішення і заявила, що обговорить проєкт із Байденом на саміті G-7 у Британії наступного місяця.

Нагадаємо: раніше держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас обговорили "Північний потік-2". Перший висловив стурбованість щодо газопроводу.

У ЗМІ писали, що в суперечці про "Північний потік-2" Джо Байден, здається, йшов на примирення, але водночас фактично "закручує гайки". Зазначається, нібито американського президента неправильно зрозуміли. Він критикував трубопровід, оскільки той збільшує залежність західноєвропейських союзників від РФ та допомагає фінансувати агресивну політику російської експансії. Фахівці не виключають посилення санкцій США пізніше, залежно від розвитку дипломатичних переговорів.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...