"Загребли" навіть багатодітних батьків: Глава Якутії вимагає повернути додому тих, кого мобілізували "помилково"

Глава Якутії Айсен Ніколаєв вимагає повернути додому тих чоловіків, яких мобілізували помилково. Адже, Росія відправляє вмирати на війну в Україну навіть багатодітних батьків, інформують Патріоти України.

Чоловіків, у яких 4 неповнолітніх дітей, теж мобілізовують

Про це Ніколаєв заявив на нараді з питань мобілізації. Він зазначив, що робота по цьому питанню уже почалась.

"Є випадки мобілізації громадян, які не повинні призиватися. Наприклад, випадки призову багатодітних батьків, у яких 4 і більше дітей до 16-ти років. Щоб унеможливити таке, доручив посилити взаємодію органів місцевого самоврядування з військовими комісаріатами. Усі, хто був мобілізований помилково, мають бути повернуті назад", – наголосив Ніколаєв.

Він додав, що надалі це контролюватиме адміністрація глави і уряду Якутії спільно з республіканським військкоматом.

Обіцяють підтримку сім'ям мобілізованих

Ніколаєв також запропонував уряду вжити низку заходів для підтримки сімей мобілізованих. Вони стосуються одноразової виплати сім'ї 200 тисяч рублів, звільнення від плати в дитячих садочках, безоплатного харчування в школі та путівок у дитячі оздоровчі табори.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...