Загроза дефіциту озброєнь на фронті: Конгрес ухвалив держбюджет США без допомоги Україні у 6 млрд доларів

Палата представників Конгрессу США схвалила тимчасове фінансування уряду, що дозволить уникнути так званого шатдауну. Про це повідомила The Washington Post у суботу, 30 вересня.

Вказано, що о Палата представників ухвалила резолюцію про продовження терміну фінансування уряду на 45 днів 335 голосами "за". Проти законопроекту проголосували один демократ та 91 республіканець.

Законопроект про короткострокове фінансування включає допомогу у разі стихійних лих, продовження федеральної програми страхування від повеней, але не допомогу Україні.

Тепер Сенат повинен затвердити законопроект до 12:01 неділі (до 19:01 за Києвом), щоб не допустити шатдауну.

Шатдаун – це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

Загроза призупинення роботи уряду США пов'язана з позицією частини республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, через начебто зайві витрати.

У тому числі, вони виступали проти допомоги Україні. Білий дім намагався включити до проєкту бюджету компромісні 6 млрд доларів для України до середини листопада, але ця ініціатива не набрала достатньо голосів.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...