Загроза для Києва не зникла: Росія перегруповує війська, а не скорочує їх, - Міноборони США

Міністерство оборони США попередило, що нинішнє нібито відведення частини військ Росії з київського і чернігівського напрямків може свідчити про перегрупування ворожих сил для завдання нового удару. Про це заявив на брифінгу речник відомства Джон Кірбі, передають Патріоти України.

"Ми вважаємо, що це перегрупування, а не справжнє відведення, і що ми все ще повинні бути готовими спостерігати за великим наступом на інші райони України. Це не означає, що загроза для Києва зникла", - сказав він.

Кірбі наголосив, що не треба себе обманювати нещодавньою заявою Кремля про те, що Москва раптом просто так вирішила зменшити контингент під Києвом, "чи будь-яким іншим повідомленням про виведення військ".

Кількість російських сил, які відходять від Києва, "ніскільки не наближається до тієї більшості, яку вони виставили проти Києва". Кірбі звернув увагу, що РФ продовжує бомбити міста "навіть сьогодні".

При цьому Пентагону досить важко назвати остаточний пункт призначення перегрупованих військ Росії, вони зміщуються "трохи на північ".

"Ми вважаємо, що це, найімовірніше, перебазування для застосування (військ – ред.) в інших місцях в Україні. Де саме – ми не знаємо", - висловився Кірбі.

Раніше помічник Путіна Володимир Мединський заявив про нібито скорочення контингенту на київському і чернігівському напрямках. Напередодні у Міноборони РФ стверджували про завершення "першого етапу" "спецоперації" і переходу до атак на Донбасі.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...