"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України.

За його словами, ситуація на фронті загострилася, але українські військові тримають її під контролем. Він додав, що Сили оборони відійшли на більш підготовлені та захищені позиції. «Позиції українських захисників були зруйновані, тримати там особовий склад було загрозою для життя і здоров’я наших військових», — сказав Волошин про ситуацію в Бердичах.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилася і в деяких районах росіяни мають тактичні успіхи. Він підтвердив, що підрозділи Сил оборони перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...