Загроза диверсій та загибелі десятків тисяч людей: Експерти вказують на недопустимість заходу російських танкерів в українські порти

Російський танкер на Дніпрі

Російські танкери з нафтопродуктами регулярно заходять до річкових портів України. Зокрема, вони впритул наближаються до ДніпроГЕСу та шлюзів на Каховському водосховищі, що створює загрозу диверсії на греблях та загибелі десятків тисяч людей.


Про це повідомили на своїх сторінках у Facebook експерт із морського права, представник "Морської експертної платформи" Богдан Устименко та керівник проєкту в Інституті чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, зазначають Патріоти України.

"Окрім того, що росіяни заробляють на згаданих рейсах великі гроші, такі суднозаходи становлять пряму загрозу національній безпеці України, оскільки судна держави-агресора використовують при цьому об‘єкти критичної інфраструктури України – судноплавні шлюзи Дніпровського каскаду", – написав Устименко.

Він визнав, що Україна сама створює ідеальні умови для технологічного тероризму. "Наприклад, внаслідок підриву греблі Дніпровської ГЕС загине не менш ніж 100 тисяч українців", – попередив Устименко.

Він переконаний, що необхідно терміново змінити чинне законодавство та заборонити плавання суден під прапором держави-агресора на внутрішніх водних шляхах України.

Дозвіл, виданий Україною російському танкеру

Дозвіл, виданий Україною російському танкеру

Дозвіл, виданий Україною російському танкеру


Як російські судна ходять Дніпром

Представник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко як приклад навів російський танкер Volgoneft-268 (реєстрація в Ростові), який 8 червня розвантажував привезене з Батумі (Грузія) паливо у паливосховищі "Зірка" в Запоріжжі (належить Держрезерву).

Щоб потрапити туди, судно пройшло повз два критично важливі об'єкти: греблі Каховської та Дніпровської ГЕС.

"Хтось хоче створити ситуацію, коли отакий "морський гість" підірве ДніпроГЕС чи шлюзи в Каховці? Я вже не кажу, чому комусь під час війни кортить перевозити пальне до складів Держрезерву (паливосховище "Зірка") саме на російських танкерах? Привіз паливо з Батумі, а попередній рейс був із Констанци", – написав Клименко.

Україна пускає до себе російські танкери

Україна пускає до себе російські танкери

Україна пускає до себе російські танкери

Україна пускає до себе російські танкери


"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...