Загроза ескалації з боку Білорусі зберігається, - українська розвідка

Війська РФ готуються до нового етапу наступальних дій, ворог активізувався вздовж усієї лінії фронту. Загроза нападу з боку Білорусі зберігається, проте ознак підготовки вторгнення наразі не фіксується. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону 16 липня, передають Патріоти України.

Він зазначив, що військова розвідка фіксує активність ворожої армії і йдеться не лише про масовані ракетні удари. "Ми бачимо обстріли по всій лінії фронту, йде активне застосування тактичної авіації, штурмових гелікоптерів. Дійсно є певна активізація противника вздовж усієї лінії фронту. Однозначно зараз триває підготовка до наступного етапу наступальних дій", – розповів Скібіцький.

Щодо загрози повторного вторгнення з боку Білорусі, то зараз там, за словами представника ГУР, немає ознак утворення потужних ударних угруповань, як у лютому. Хоча загроза на цьому напрямі може зрости.

"Ми не виключаємо, що надалі, залежно від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування та посилення російської присутності на території Білорусі", – зазначив він.

Скібіцький додав, що на території Білорусі залишаються ракетні та авіаційні підрозділи, тому загроза ракетних ударів також зберігається.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...