Загроза ядерного удару по Україні, Литві та Польщі: Історик розповів, чому Путін досі формально не анексував Білорусь

Російська Федерація досі формально не поглинула Білорусь, оскільки російський президент Володимир Путін хоче перекинути на білоруську територію ядерну зброю і звідти атакувати Європу. Влада РФ може завдати удару по Україні, Литві чи Польщі. Про це розповів російсько-американський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський в інтерв'ю головреду інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман, передають Патріоти України.

На думку експерта, коли Росія почне перекидати ядерну зброю на білоруську територію, наступить останній момент, коли країни-члени НАТО зобов'язані будуть входити у російсько-українську війну всіма своїми силами, щоб запобігти термоядерному сценарію.

"Думаю, що причина, через яку Білорусь досі не анексувала, не поглинула Російська Федерація, на формально-юридичному рівні - Путін хоче залишити Білорусь формально незалежною державою, щоб перекинути ядерну зброю в Білорусь і починати ядерну атаку проти Європи з Білорусі з надією, що удари у відповідь будуть тільки по Білорусі, а не по РФ, або що їх узагалі буде дуже важко проводити (якщо мати на увазі термоядерні удари у відповідь), тому що Білорусь занадто все-таки вклинюється в Європу…", - зазначив історик.

Джерело: Гордон

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...