Загроза лише наростає? Російська армія "майже повністю відновлена", - представник Держдепартаменту США

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Росія відновила свою армію після величезних втрат, яких зазнала у війні проти України. Про це представник Держдепу сказав заході, організованому Центром нової американської безпеки, повідомляє Defense News, передають Патріоти України

"Протягом останніх кількох місяців ми оцінили, що Росія майже повністю відновила військову структуру", – заявив Кемпбелл.

Його оцінка, здається, суперечить оцінці Пентагону та союзників США у Європі. Адже на зустрічі у форматі "Рамштайн" наприкінці березня американський міністр оборони Ллойд Остін заявив, що РФ зазнала понад 315 тис. втрат під час війни. Пентагон констатував, через скорочення допомоги від США, яке призвело до нестачі боєприпасів в українських військових, російські війська просунулися. Але це також дорого коштувало, зазначили у відомстві.

Голова комітету нацбезпеки Литви в інтерв’ю на початку 2024 року оцінив, що Росії знадобиться від п’яти до семи років, щоб відновити свої сили для повномасштабної війни.

Водночас Москва різко збільшила витрати на оборону від 2022 року – до 6% ВВП у своєму бюджеті на 2024 рік. Це частина більших зусиль Кремля перевести свою економіку, і зокрема оборонну промисловість, на воєнні рейки.

Частково своїм успіхом Кремль завдячує підтримці з боку Китаю, а також Північної Кореї та Ірану. І Кемпбелл, і інший високопосадовець з американської адміністрації сказали, що Китай допоміг РФ пережити економічні та воєнні невдачі за останні два роки.

"Ми дійсно бачили, як [КНР] почала допомагати відновлювати оборонно-промислову базу Росії, по суті заповнюючи торгівлю з європейськими партнерами", яка припинилася після російського вторгнення до України, сказав чиновник.

У публікації зазначається, що успіх Москви додав тиску на київську владу, яка знизила мобілізаційний від 27 до 25 років "на тлі втрат на передовій". Україна все ще сподівається на гігантське вливання американської допомоги, яке все ще затримується у Конгресі.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...