Загроза наростає: Росія стягнула до кордону України та в Крим додаткові війська, - Хомчак

Росія наростила кількість військ біля кордонів України та на території тимчасово окупованого Криму і окремих районів у Донецькій і Луганській областях. Про це з трибуни Верховної Ради заявив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак, передають Патріоти України.

"Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях України і Автономної Республіки Крим міститься 28 батальйонних тактичних груп противника. А саме у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму", – повідомив він.

Хомчак додав, що Росія стягує війська до кордонів України під виглядом військових навчань "Захід 2021". "Загалом очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, у сукупності з наявними розгорнутими силами і засобами поблизу українського кордону, що створює загрозу військової безпеки держави", – попередив Хомчак.

Також за час анексії Росія стягнула до Криму близько 32,7 тисячі військових. Наприклад, у березні 2021 року РФ провела на полігоні "Опук" навчання з висадження морського й повітряного десанту. У них брали участь дві батальйонно-тактичні групи і артилерійська тактична група зі складу 7 десантно-штурмової дивізії.


Більше ніяких "червоних ліній": Україна може бити британською зброєю по цілях всередині РФ - Камерон

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:05

Уряд Його Величності обіцяє 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні. Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській те...

"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:56

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йд...