Загроза відправки в армію не вважається підставою для надання притулку: США почали депортувати росіян-втікачів

Влада США відновила депортацію громадян Росії, призупинену після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

Журналістам стало відомо, що кілька днів тому з США назад на батьківщину був висланий росіянин, який втік від мобілізації і попросив притулок в Америці. У країну він потрапив через Мексику.

Як розповіла адвокат росіянина, міграційні органи дійшли висновку, що загроза відправки в армію не може вважатися підставою для надання притулку. Адвокат стверджує, що такі ж рішення було ухвалено щодо ще трьох її клієнтів-росіян, які вже подали протест і залишаються в США, поки справу розглядають апеляційні органи.

"Мігранти з Росії приїхали в США, думаючи, що вони можуть отримати притулок і бути захищені від депортації через заявлену позицію уряду. Тепер очевидна зміна політики викликала сум'яття у мігрантів і їхніх прихильників, у яких залишилося мало часу для планування", – пише видання.

Росіяни тікають з Росії

У той час як значна частина російського суспільства охоче підтримує або як мінімум не має нічого проти російського вторгнення в Україну, кілька сотень тисяч або навіть мільйонів росіян вирішили покинути батьківщину за останній рік.

Особливо багато росіян осіло в сусідніх з Росією країнах - Казахстані, Грузії, Вірменії. Наприклад, в Грузії вони вже становлять 8% населення. А влада Казахстану вимушена була змінити правила перебування іноземців в країні через наплив росіян.

Біжать росіяни і в більш віддалені країни. Так, в минулому році в Аргентині почалося справжнє нашестя вагітних росіянок. У лютому цього року аргентинська влада помітила дивну тенденцію і почали вживати заходів.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...