Загроза війни на Близькому Сході: Іран включив "задню" після ракетного обстрілу військових баз США в Іраку

Помста за вбивство командувача спецпідрозділом «Аль-Кудс» генерала Касема Сулеймані відбулася, Тегеран не робитиме нових військових дій за відсутності агресії з боку США. Про це заявив постпред Ірану при ООН Маджид Тахтім-Раванчі в бесіді з російським ТАСС, зазначають Патріоти України.

Так іранський постпред відповів на питання про реакцію Тегерана на виступ президента США Дональда Трампа.

«Всі наші дії були пропорційні вбивству Касема Сулеймані. Вони завершені», - визнав Тахт-Раванчі.

Дипломат зазначив, що Іран діяв на підставі 51 статті Статуту ООН про право на самооборону. У разі чергових військових дій з боку США, у Тегерана не буде іншого шляху, крім відповіді, додав Тахт-Раванчі.

Напередодні у мережі з'явилися кадри, що показують руйнування американської бази Ейн-аль-Асад на заході Іраку після запуску по ній ракет Іраном.

Нагадаємо, відразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент та союзників з НАТО, були атаковані минулої ночі, причому уряд Ірану офіційно підтвердив, що це був його напад і готуються інші.

В результаті удару американські громадяни не постраждали, а самим військовим базам, за словами Трампа, було завдано мінімальної шкоди. У середу президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати готові до миру з Іраном.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...