Загроза вкрай серйозна: Росія може за дві години відрізати країни Балтії від НАТО, - The Times

Російська Федерація може за дві години відрізати країни Балтії від НАТО. Зокрема, за допомогою мігрантів, які стоять на кордоні Білорусі з Польщею, зазначають Патріоти України з посиланням на публікацію The Times.

Видання з посиланням на джерела в Україні та НАТО пише, що Москва може використати мігрантів для захоплення Сувалкського коридору - майже 100-кілометрового кордону Польщі та Литви. Саме ця ділянка суші з'єднує Литву, Латвію та Естонію з іншою частиною Європейського союзу та європейськими територіями НАТО.

"При такому сценарії Росія може виштовхнути мігрантів в коридор і розпалити сутички. Після цього російські війська можуть увірватися в коридор і розгорнути військові патрулі під приводом гуманітарної кризи. Такий крок дозволив би Росії об'єднати свої сили в Калінінграді з Білоруссю", - пише The Times.

Також з посиланням на джерела в Україні видання зазначає, що таку операцію Росія може провернути за дві години. "Біженці - дуже витончена зброя, якщо вони використовуються в якості зброї", - розповів The Times дипломат однієї з країн Східної Європи.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...