Загроза вторгнення Білорусі: Жданов попередив про заряджені "Іскандери" та перекидання військ

Російська тактична авіація повернулася на білоруські аеродроми та проводить інтенсивні тренування. Уздовж кордонів України в готовності до завдання ракетних ударів продовжують перебувати розгорнуті Росією "Іскандери". Про це розповів відомий військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, білоруські військові на кордоні з Україною проводять часткову передислокацію військ: спостерігається рух військових колон, швидше за все, з ударними військами.

"Також розгортаються системи ППО, там розгорнуто С-400 "Тріумф", було перекидання двох бортів військово-транспортної авіації, які привезли ракети для цих систем. Ну, і найголовніше, що нас найбільше турбує – це ракетна бригада "Іскандер", яка розгорнута вздовж наших кордонів і знаходиться десь в 40-50 кілометрах в готовності до нанесення ракетних ударів по території України. Це найсерйозніше, що може бути", – зазначив Жданов.

Експерт додав, що Україна своєю чергою будує оборонні рубежі, зміцнюючи кордони з Білоруссю: "Наше командування постійно тримає це питання на контролі. Навіть з'явилося відео, в тому числі з білоруського боку, вони показують, як наші військовослужбовці прикордонники мінують прикордонну зону, будують інженерні загородження та укріплення. Так що в цьому відношенні ми готові на випадок, якщо вторгнення все-таки відбудеться з боку Білорусі".

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...