Загроза вторгнення: У Москві знайшли новий привід загострити антиукраїнську істерію, погрожуючи зривом переговорів зі США

Ексчиновники США у сфері нацбезпеки та експерти щодо Росії закликали Вашингтон опублікувати список санкцій на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Голова комісії Ради Федерації РФ з інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ Олексій Пушков у своєму Telegram заявив, що оприлюднення такої інформації нібито може зірвати переговори, зазначають Патріоти України.

"Публікація списку артиросійських санкцій, яку вимагають від Байдена експосли США в Москві, має зіграти підривну роль на переговорах про гарантії безпеки. Це і є їхнє головне призначення", заявив ближній сенатор Путіна.

Російський чиновник назвав "пекельними санкціями" можливі обмежувальні заходи, до яких готовий вдатися Вашингтон у разі нової агресії Москви проти України.

За словами Пушкова, загроза нових санкцій – "вірний засіб зриву переговорів".

Передісторія: Заяву із закликом до Вашингтона опублікувати список можливих санкцій підписали кілька колишніх послів США, у тому числі експосли в Україні Стівен Пайфер та Джон Хербст, а також експосли в Росії Майкл Макфол та Олександр Вершбоу, та Деніел Фрід – колишній посол США у Польщі, який був головним радником зі Східної Європи президентів Барака Обами, Джорджа Буша та Білла Клінтона.

Заява дослівно: "Ми вважаємо, що Сполученим Штатам слід у тісній консультації зі своїми союзниками щодо НАТО та з Україною негайно вжити заходів, щоб вплинути на розрахунки Кремля про витрати та вигоди, перш ніж російське керівництво зробить вибір на користь подальшої військової ескалації".

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...