Загроза вторгнення в Україну: Сили швидкого реагування НАТО привели у підвищену бойову готовність

На тлі загрози російського вторгнення в Україну сили швидкого реагування НАТО приведені у підвищену боєготовність. Як пише Die Welt, їхня загальна чисельність становить 40 тисяч військових, зазначають Патріоти України.

“У зв’язку з розміщенням російських військ біля кордону з Україною, НАТО відреагувала початковим конкретним військовим заходом і підвищила оперативну готовність своїх 40-тисячних сил швидкого реагування в разі кризи”, – пише видання, посилаючись на своє джерело.

Наголошується, що понеділка Об’єднана оперативна група підвищеної готовності НАТО (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF), що входить до структури NRF, має бути готова до розгортання в кризовому районі протягом п’яти днів замість семи днів, як це було раніше.

Інші підрозділи NRF, включаючи спецназ та військову логістику, були приведені у стан підвищеної готовності.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...