Загрожує до 20 років в'язниці, справа засекречена: У РФ українського футболіста звинувачують у шпигунстві

На поточний момент Василь Василенко перебуває у СІЗО.

Василь Василенко. Фото: Кореспондент.

Федеральна служба безпеки РФ затримала в Москві колишнього українського футболіста Василя Василенка за підозрою в шпигунстві на користь правоохоронних органів України. Про це повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

За даними джерел агентства в правоохоронних органах, на поточний момент Василенко перебуває у СІЗО, йому пред’явили звинувачення в шпигунстві. У свою чергу Інтерфакс повідомляє, що 53-річний Василенко був затриманий в РФ ще в жовтні 2019 року. На той момент йому інкримінували незаконний перетин російського кордону.

Після березня 2020 року слідчі звернулися до суду з клопотанням про продовження утримання під вартою Василенка, але тоді у його справі з’явилася ще одна стаття – шпигунство, яка передбачає до 20 років позбавлення волі. Суть справи не розкривається, вона перебуває під позначкою “секретно”.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...