Загрожує в'язниця: У Росії затримали опозиціонера, який виступив проти захоплення Криму

Російський опозиціонер, колишній депутат Державної думи, який не голосував за окупацію Криму, Дмитро Гудков став підозрюваним у РФ у справі про заподіяння майнової шкоди. Політика затримали на дві доби до суду. Про це у вівторок, 1 червня, в Telegram повідомив керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков, посилаючись на адвоката Гудкова Олександра Альдаєва, передають Патріоти України.

Крім того, була затримана і перебуває у статусі підозрюваної тітка опозиціонера Ірина Єрмілова. За вказаною статтею загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Свою вину Гудков не визнає.

"Медуза" пише, що кримінальну справу порушили через несплату боргу за договором оренди нежитлового приміщення у мерії Москви в 2015-2017 роках. Потерпілим у справі проходить департамент міського майна Москви, власник цього приміщення.

Відомо, що фірма-орендар, що мала відношення до родичів Гудкова, збанкрутувала, після чого приміщення в 2017 році повернули владі столиці РФ. Батько Гудкова, колишній депутат Держдуми Геннадій Гудков, написав у Twitter, що "режиму потрібно за всяку ціну зробити з усіх пристойних політиків кримінальників".

Крім того, вранці 1 червня у сім'ї Гудкова провели масові обшуки – за десятьма адресами, зокрема на дачі чоловіка, у колишньому офісі Геннадія Гудкова, квартирі своячки і т.ін. В обшуках брали участь понад 140 осіб.


"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...