Загрожував державній безпеці: З Литви депортували громадянина Росії, який проживав у країні 35 років

У суботу, 25 травня з Литви депортували громадянина РФ Володимира Водо, оскільки він становить загрозу державній безпеці, а його погляди «нелояльні до Литви». Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України.

У Департаменті держбезпеки Литви заявили, що Водо поширює пропагандистську інформацію в соціальних мережах відповідно до інформаційної політики Росії, на підставі цього посвідку на його проживання в країні було анульовано.

Володимир Водо оскаржив рішення, вказавши, що доглядає хвору матір, має тісні зв’язки з Литвою, володіє литовською мовою та повністю розірвав усі зв’язки з країною походження. Напередодні депортації Водо затримали у Вільнюсі, ніч він провів у Центрі реєстрації іноземців у Пабраді.

«Сьогодні його доставили до кордону з Росією на прикордонний пункт Кібартай. Після завершення всіх формальностей відправили до Росії. Жодних інцидентів, проблем чи незапланованих подій при реалізації цього рішення не було», — повідомив представник Служби охорони державного кордону Гедрюс Мішутіс.

Володимир Водо проживав у Литві з 1989 року, першу постійну посвідку на проживання у Литві отримав у 1993-му році. Вищий адміністративний суд Литви ухвалив остаточне рішення про депортацію Водо 15 травня. За словами глави МВС Литви Аґне Білотайте, наразі у країні проживає близько 15 тисяч росіян.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...