"Загрожував здоров'ю нації, поширюючи фейки": У Латвії анулювали ліцензію російськомовного каналу, де розповіли про користь оселедця при COVID-19

У Латвії анулювали ліцензію на мовлення російськомовного Першого Балтійського каналу. Таке рішення ухвалила національна рада з питань електронних ЗМІ країни. Про це повідомляється на сайті регулятора, передають Патріоти України.

У нацраді пояснили, що телеканал протягом року припустився трьох порушень закону про електронні ЗМІ. Його оштрафували за порушення умов ліцензії на мовлення через трансляцію програм, створених іншими електронними ЗМІ. Після цього канал оштрафували, бо він не дотримувався зобов'язання відводити щонайменше 51% ефірного часу європейській продукції.

Втретє на ПБК наклали штраф через розповсюдження інформації, "що загрожує громадському здоров'ю". Зокрема, стверджувалося, що коронавірус не дуже заразний і захворюванню можна запобігти, додавши до раціону оселедець.

У лютому 2015 року каналу видали ліцензію на мовлення на 10 років. Її анулюють з 26 жовтня. Як повідомляє Настоящее время, Перший Балтійський канал було створено на основі російського державного Першого каналу для мовлення в країнах Балтії, він входить до балтійського медіахолдингу Baltic Media Alliance. За даними компанії Kantar, у вересні 2021 року ПБК був третім за популярністю каналом у Латвії (його частка часу перегляду склала 7,8%).

Delfi пише, що з 27 вересня ПБК почав показувати передачі латиською мовою, наприклад, латвійські серіали. Колишній зміст каналу транслювали на сусідньому каналі з логотипом ПБК+.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...