Загибель 300 росіян у Сирії послужила достатнім попередженням для Москви, - Майк Помпео

Майк Помпео. Фото: Рейтерс.

Держсекретар Майк Помпео заявив в четвер, що загибель трьохсот громадян Росії в Сирії стала «попередженням» Москві про те, що загроза безпеці США може спричинити за собою наслідки. Помпео сказав про це, виступаючи на слуханнях в Сенаті, повідомляють Патріоти України.

Держсекретар піддався різкій критиці з боку деяких сенаторів в зв'язку із зізнанням президента Дональда Трампа про те, що він не пред'являв Путіну звинувачення в тому, що Москва, за деякими відомостями, платила винагороду талібам за ліквідацію американських військовослужбовців в Афганістані.
«Я не думаю, що у будь-якого російського лідера, включаючи Володимира Путіна, є якісь сумніви щодо очікуваної відповіді з боку США на вбивство американців», - сказав Помпео, виступаючи на засіданні Комітету у закордонних справах.
«Я можу вас запевнити, що ті 300 росіян, які були в Сирії і вчиняли дії, що загрожували Америці, і яких більше немає з нами на цій планеті, теж це зрозуміли», - сказав Помпео.
Держсекретар не уточнив, який інцидент він мав на увазі. Однак, за даними ЗМІ, більшість найманців із Росії - імовірно, співробітників приватної військової компанії - загинули в результаті американського авіаудару в лютому 2018 року поряд з сирійським містом Хашам.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...