Загиблу у Вінниці дівчинку відвезли з Києва, побоюючись бомбардувань (фото)

Ірина, мама загиблої 14 липня у центрі Вінниці Лізи, вела інстаграм-сторінку, на якій розповідала про доньку. Як з'ясувалося, родина у 2021 році переїхала до Києва, а 24 лютого після перших обстрілів дівчинку евакуювали зі столиці, передають Патріоти України.

Ліза була особливою — "сонячною" дитиною. В одному з постів її мама відверто розповідала про те, як намагалася знайти відповідь, чому так вийшло. "Пізніше я отримала свою відповідь. Полегшало, попустило, — зізналася Ірина. — Це питання закрила назавжди. І не думала, а щоб було, якби не діагноз. Вже впевнено рухалася вперед".

Наприкінці весни Ірина написала, що за два роки чотири рази переїжджала, кардинально змінюючи своє життя. Після переїзду до своєї мами у Вінницю, вона була впевнена, що й цього разу з усім упорається, хоч і довелося починати все спочатку. "Найголовніше зараз — перемога! А все інше обов'язково досягнемо!" — Запевняла Ірина.

Судячи з постів Ірини, вона багато часу приділяла дочці, прагнучи розвивати її, хоча часом було нелегко. В останньому пості, який вона опублікувала вранці 14 липня, Ірина зізналася, що в неї здають нерви, оскільки дочка доросла до кризи трьох років і тепер не слухається, навмисно роблячи все навпаки. Довелося записати дівчинку до психолога. "Радує тільки те, що це стрибок у розвитку, і просто потрібно пережити цей період", — не сумувала Ірина.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...