"Загиблих більше, ніж у першому опублікованому списку": Екскомандир "Азову" - про теракт в Оленівці

Після масової страти українських військовополонених 29 липня у колонії в тимчасово окупованій Оленівці, в Росії оприлюднили списки вбитих та поранених воїнів. Росіяни стверджують, що унаслідок влаштованого ними теракту загинули близько 40 захисників України. Однак реальна кількість жертв російського воєнного злочину може бути вищою. Про це заявив третій командир полку "Азов" Максим Жорін, передають Патріоти України.

29 липня Росія вчинила масштабний теракт: російські окупанти підірвали барак в Оленівській колонії, куди за два дні до того перевели захисників "Азовсталі". За попередніми даними, тоді було вбито близько 40 українських військовополонених, ще понад 130 отримали поранення.

Росіяни оприлюдили свої списки загиблих і поранених, але вони можуть бути неточними, а кількість жертв - применшеною, переконаний Жорін.

"Зараз ми знаємо точно, що загиблих, на жаль, більше, ніж у першому опублікованому списку. Також цей список частково некоректний, проте повний список ми досі отримати не можемо", – заявив Жорін. За його словами, Росія взагалі офіційно ніяк не коментує цей злочин і не надає жодної інформації.

Тож родини полонених азовців нині опинилися у пеклі, де вони не мають жодної інформації не те що про стан своїх близьких, а й навіть про те, чи живі вони.

Так само зберігають мовчання міжнародні організації, на яких, на думку Жоріна, лежить частина відповідальності за масове вбивство полонених, які вийшли з "Азовсталі" під гарантії цих організацій.

"Це черговий раз підтверджує цинічність Росії і політичну загостреність міжнародних організацій", – каже Жорін.

Зокрема, захисник України згадав про Міжнародний комітет Червоного Хреста, який допомагав Росії вивозити полонених воїнів з "Азовсталі" і якому агресія РФ проти України та численні злочини цієї держави на українській землі не завадила відкрити новий офіс у Москві. При цьому, у МКЧХ заявляють, що не давали жодних гарантій безпеки захисникам "Азовсталі". "Є багато фактів про те, що комунікація між Червоним Хрестом та росією є "тепла", водночас з Україною вони просто грають в слова, що вони нам не обіцяли нічого. Але мова тут йде про десятки цинічно вбитих Росією українців ( в Оленівці. - Ред.)", – наголосив Жорін.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...