Загинула трирічна дитина: На Донеччині окупанти обстріляли авто з цивільними

Російські окупаційні війська продовжують вчиняти на території України воєнні злочини, відкриваючи вогонь по цивільним людям. Так, в Донецькій області окупанти обстріляли автівку з мирними жителями, померла 3-річна дитина. Сім'я з двома маленькими дітьми в цей час намагалась виїхати з одного населеного пункту в інший, повідомили у пресслужбі Донецької областної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України.

Як зазначається, українці виїзджали з селища Зайцеве у бік міста Бахмут. У цей час російські окупанти відкрили по їхній автівці вогонь. Внаслідок атаки військ агресора батьки, 2-річний хлопчик та ще один пасажир зазнали поранень, 3-річна дівчинка померла.

У прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Триває досудове рослідування. Також прокуратура відкрила ще десять кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів окупантів. Так, 3 липня росіяни обстріляли Слов’янськ, внаслідок чого загинули шестеро людей, серед яких батьки з 12-річною дитиною, ще 15 отримали осколкові поранення.

1-2 липня російські збройні сили застосували проти мешканців Донеччини різнокаліберну артилерійську зброю, у тому числі реактивні системи залпового вогню "Смерч". У Слов’янську через атаки окупантів загинули п’ятеро цивільних осіб та троє зазнали важких осколкових поранень. Один чоловік загинув у селі Новомиколаївка Краматорського району та ще чотирьох людей поранено в Добропіллі.

Окрім цього, під вогонь окупантів потрапили села Катеринівка Краматорського району, міста Костянтинівка та Краматорськ.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...