Загинув як справжній офіцер: Чернігів зворушливо попрощався з земляком, котрий поклав свою голову на Донбасі (фото та відео)

У четвер, 8 квітня, в Чернігові похоронили старшого лейтенанта 58 бригади Збройних сил України Володимира Шпака, який загинув на Сході. Фото з церемонії прощання оприлюднила пресслужба оперативного командування "Північ", зазначають Патріоти України. На знак скорботи за Героєм день його похорону був оголошений у місті Днем жалоби.

Попрощатися із захисником України до кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини у Чернігові прийшли командувач військ оперативного командування "Північ" генерал-майор Валерій Залужний, офіцери управління, побратими з рідного підрозділу та бригади, рідні, друзі й представники влади.

"На превеликий жаль, війна забирає найкращих… Володимир був і залишиться для нас всіх гідним громадянином своєї держави та зразковим офіцером. Він міг би бути на командному пункті й керувати боєм. Однак він зробив вибір справжнього воїна – Володимир весь час був біля солдатів. Там же і загинув смертю Героя", – сказав генерал-майор Залужний та став на коліна зі словами скорботи перед батьками офіцера.

Побратими та містяни також стали на коліна, проводжаючи труну із тілом загиблого офіцера. Церемонія прощання за всіма військовими канонами відбулася на міському кладовищі "Яцеве", де на Алеї Героїв і поховали Шпака.

У жалобній церемонії взяли участь почесна варта та військовий оркестр. Крім того, у пам'ять про полеглого воїна лунав військовий салют. Труна була покрита державним прапором України, який потім разом із Грамотою скорботи та пошани від головнокомандувача ЗСУ передали батькам офіцера.

Нагадаємо, пак загинув від осколкового поранення 6 квітня близько 10:55 під час обстрілу противником позицій Об’єднаних сил.

Він служив командиром протитанкового взводу роти вогневої підтримки окремого мотопіхотного батальйону 58 бригади. Шпаку було лише 37 років. У нього залишилися батьки та старший брат.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...