Загинув інший Герой-льотчик: Арестович спростував фейк про загибель "Привида Києва" (фото)

Інформація про ймовірну загибель легендарного пілота, якого охрестили "Привид Києва" є фейковою і не відповідає дійсності. Насправді, у бою із окупантами загинув майор Степан Тарабалка. Про це повідомили радник голови Офісу президента Олексій Арестович, а також Генеральний штаб Збройних сил України, передають Патріоти України.

Загиблому льотчику було 29 років. Так, в коментарях у Facebook у Арестовича запитали, чи правдивою є інформація, яка поширюється в мережі про загибель "Привида". "Чистий вкид", – коротко відповів він. Натомість Генштаб ЗСУ повідомив, що в бою з силами агресора загинув майор Степан Тарабалка.

"13 березня 2022 року під час повітряного бою з переважаючими силами російських загарбників "пішов у небо" майор Степан Тарабалка", – заявили у Генштабі.

Тарабалка на МіГ-29 вів повітряний бій із "нелюдами, яких Кремль відправив бомбити мирні міста".

"За захист повітряного простору, доблесть і відвагу майору Степану Тарабалці присвоєно звання "Герой України" (посмертно)", – повідомили у Генштабі.

Тарабалка народився 9 січня 1993 року в селі Королівка Івано-Франківської області. Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що Степан був романтиком, який з дитинства мріяв стати військовим льотчиком.

Уже в 13 років він вступив до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а згодом – до льотного військового вишу – Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, який успішно закінчив у 2014 році. "Це офіцер нової генерації української армії, який розпочав свою офіцерську кар’єру саме в той час, коли в Україну прийшла війна. Захист своєї країни був для нього свідомим вибором", – заявили у ПС ЗСУ.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...