Загинув відомий терорист: Ізраїль ліквідував у Сирії іранського генерала з Корпусу вартових ісламської революції

Внаслідок ізраїльських авіаударів поблизу Алеппо (Сирія) ліквідовано генерала Корпусу вартових ісламської революції Ірану, який був направлений в країну в якості радника. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іранські ЗМІ.

Агентство Tasnim News, пов'язане з Корпусом вартових ісламської революції, ідентифікувало іранця як генерала Саїда Аб'яра. Вважається, що він став першим іранцем, вбитим Ізраїлем, відтоді як дві країни ледь не вступили у війну в квітні, коли Ізраїль розбомбив посольство Ірану в Дамаску, в результаті чого загинули кілька командирів. Іран завдав удару у відповідь, атакувавши Ізраїль трьома сотнями безпілотників і балістичних ракет, після чого Ізраїль завдав ракетного удару по іранській військовій базі.

Зазначається, що генерал Аб'яр був членом іранських сил Кудс, підрозділу КВІР, який діє переважно в інших країнах. Він перебував у Сирії з 2012 року, допомагав уряду в Дамаску вести громадянську війну з опозиційними силами. Сили Кудса зараз використовують Сирію як регіональний штаб для координації та озброєння регіональних груп ополченців, відомих як «вісь опору», в тому числі в Лівані, Іраку та на Західному березі річки Йордан.

За даними Tasnim, Ізраїль атакував кілька цілей на околицях Алеппо в ніч з неділі на суботу і вранці в суботу, в результаті чого 17 осіб загинули і 15 отримали поранення.

Як заявила Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великобританії, серед загиблих були іракці, сирійці і члени ліванської Хезболли. Метою нападу був мідний завод і склад зброї.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...