Заява, котру весь світ чекав з нетерпінням протягом дня: Байден виступив з відеозверненням до нації щодо російської агресії проти України і перерахував жорсткі санкції проти Росії

США, зокрема, запровадили санкції проти російських банків, які мають разом понад $1 трлн капіталу

Президент США Джо Байден ввечері 24 лютого оголосив про нові санкції проти Росії, її найбільших банків та секторів економіки у відповідь на вторгнення в Україну. Про це він сказав на брифінгу, зазначають Патріоти України.

«Російські військові почали грубий напад на Україну без провокацій. Це задумана на перед атака. Ми говорили про це місяцями. У них є багато військових, вони підтягнули медичне устаткування. Він відкинув будь-яке намагання партнерів уникнути людських страждань», – сказав Байден.

Путіна президент США назвав агресором, який обрав війну.

Відомо, що США запровадили санкції проти російських банків, які мають разом понад $1 трлн капіталу, зокрема на російський держбанк ВТБ – другий за величиною у РФ.

Штати також обмежить здатність РФ і уряду проводити операції зокрема з доларами та євро. Байден каже, що санкції зокрема припинять здатність фінансувати і збільшувати російське військо.

Нові санкції, які торкнуться, зокрема, космічної галузі, обмежать експорт високотехнологічної продукції до Росії на 50%, пообіцяв Байден. Крім того, американські обмеження стосуватимуться представників російської еліти. Хто саме з росіян увійде до нового списку санкцій, американський президент не розкрив.

«Вплив деяких наших санкцій буде видно з часом», – сказав президент США.

Водночас Байден каже, що Штати не братиме участь у війні в Україні.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...