Заявляє про "переслідування": У Раді розгорівся скандал через затримання чоловіка "слуги народу" (відео)

Чоловіка народної депутатки фракції "Слуга народу" Ганни Скороход затримали правоохоронні органи через її політичну позицію. Про це нардепка розповіла під час виступу у залі Верховної Ради у четвер, 14 листопада, передають Патріоти України.

"Сьогодні за мої політичні уподобання, за мої політичні бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного із заступників Адміністрації президента, одного із заступників генерального прокурора Каська, мого чоловіка незаконно затримали. Підставою стали мої голосування в залі, обстоювання державної власності на ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі", – заявила вона.

Скороход наголосила, що затримання її чоловіка – помста за її відмову голосувати за земельну реформу. "Рішення незаконне. Підстава – запит РФ 2017 року. До цього не було питань. І тут відбувається затримання мого чоловіка", – заявила Скороход із трибуни ВР.

Вона додала, що закликає президента Володимира Зеленського, ДБР, правоохоронні органи зупинити свавілля.

"Коли ми йшли з командою і відстоювали президента на виборах, ніхто не думав, що потім нас ламатимуть через коліно і діятимуть тими методами, якими зараз діють", – зазначила Скороход.

Після неї виступив глава фракції "СН" Давид Арахамія, який заявив, що партія до затримання її чоловіка жодного відношення не має.

"Давайте називати речі своїми іменами. Якщо ви загуглите цивільного чоловіка пані Скороход, то все зрозумієте. Ми, як політична партія, не маємо до цього жодного відношення. Але те, що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала гроші (за вирішення питання), то це факт", – сказав депутат.

Додамо, що Арахамія має намір винести на розгляд питання про виключення Скороход із фракції "Слуга народу". Причиною є те, що її чоловік, оформлений її помічником, виявився агентом Росії із громадянством країни-агресора.

Згодом у кулуарах парламенту Скороход заявила, що їй "дзвонили з Офісу президента і говорили, щоб я так не робила (не голосувала проти землі)". "Хто це, я не можу сказати. Мені також про це говорив Арахамія", – зазначила вона.

29-річна Ганна Скороход – мажоритарниця, обрана від партії "Слуга народу" за 93-м округу у Київській області. До обрання у Раду вона обіймала посаду заступника директора будівельного холдингу "Прогрес".

За повідомленнями ЗМІ, цивільним чоловіком Ганни Скороход є Олексій Алякін, колишній власник російського банку "Пушкіно". Бізнесмен втік з РФ і у 2013 році отримав українське громадянство. Алякін пов'язаний з іншим російським олігархом Павлом Фуксом.

У Росії Алякіна розшукує МВС за підозрою у шахрайстві в особливо великому розмірі. У федеральний розшук Алякін був оголошений 24 вересня 2015 року, а 20 листопада того ж року його прізвище з'явилося у базі Інтерполу. Постановою Тверського районного суду Москви від 10 березня 2016 року він був заочно арештований.

В Україні Алякін є засновником двох юридичних осіб, зареєстрованих у Київській області. У ще одній компанії він виконує обов'язки директора. Зазначимо, що 30 липня 2018 року Державна міграційна служба анулювала українське громадянство Алякіна.

Джерело: Обозреватель

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...