"Заяви Пристайка щодо "формули Штайнмаєра" є відвертим шантажем і популізмом", - генерал-лейтенант Забродський

Заяви міністра закордонних справ України Вадима Пристайка щодо необхідності прийняття "формули Штайнмаєра" є відвертим шантажем і популізмом. Про це в ефірі "Прямого" заявив депутат фракції "Європейська солідарність", генерал-лейтенант Михайло Забродський, зазначають Патріоти України.

"Той самий "план Б" щодо миротворців - це не є винаходом пана Пристайка. Це питання постало ще восени 2014 року. Інші питання, що воно з того часу не зрушило з мертвої точки. На мій погляд, це має бути не "планом Б", а "планом А" - єдиним і неповторним. Адже розведення військ, яке повністю виключає будь-який вогневий контакт може бути лише тоді, коли взятий під контроль кордон і між ворогуючими сторонами знаходиться третя сила, якою могли б стати миротворчі підрозділи. Вчиняти такі необережні дії лише заради того, щоб поговорити з Путіним у Нормандському форматі, є, на мій погляд, дуже небезпечним", - сказав депутат.

Забродський також додав, що заяви міністра закордонних справ Пристайка щодо необхідності прийняття "формули Штайнмаєра" є відверто популістськими.

"Що стосується заяв Пристайка з приводу того, що якщо не буде прийнята "формула Штайнмаєра", то будуть відбиратись пенсії й зарплати. Це, на мою думку, факт відкритого шантажу й відверто популістський крок для того, щоб дати людям зручне пояснення у необхідності цієї "формули", - зазначив генерал-лейтенант.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...