Заяви російських окупантів свідчать, що Авдіївку вони захопити не в силах, але ситуація непроста, - Барабаш

Окупанти активно намагаються захопити Авдіївку вже кілька місяців, і постійно оголошують про нові й нові дедлайни, яких їм все одно не вдається досягти, попри всі зусилля та величезну кількість витрачених ресурсів. Про це у коментарі "24 каналу" розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передають Патріоти України.

Кремлівська пропаганда постійно розповідає, що вже незабаром буде досягнуто мети із захоплення міста, хвалиться, що нібито російські сили вийшли на околиці Авдіївки, тому нібито варто чекати успіхів. Окупанти планували захопити місто до часу проведення "прямої лінії" російського диктатора Володимира Путіна, але їм це не вдалося, тому за кілька днів до цього дедлайну пропагандисти почали розповідати, що нібито оточать місто до Нового року.

"Тепер всі розуміють, що цього (захоплення Авдіївки) не буде, тому кажуть, що нібито чогось досягнуть до президентських псевдовиборів у Росії. Впевнений, у них нічого не вийде", – сказав Віталій Барабаш.

Він додав, що ситуація на цьому напрямку непроста, українським військовим зараз дуже важко. Місцевим жителям і місцевій владі – також, адже треба забезпечувати життєдіяльність міста у таких умовах. Однак всі розуміють, що саме роблять наші військові, тому їм потрібно всіляко допомагати. Водночас Барабаш переконаний, що Авдіївку вдасться втримати, а окупанти на цьому напрямку "переламають собі хребет".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...