Заявила, що отримала від батька: Нардепці від "Слуги народу" подарували 20 млн грн

Вищий антикорупційний суд України змусив Офіс генерального прокурора розпочати розслідування проти народної депутатки від "Слуги народу" Ірини Аллахвердієвої, якій подарували 20 млн грн та годинник за 310 тис. грн. Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram, передають Патріоти України.

Центр протидії корупції звернувся до суду, оскільки генеральний прокурор Андрій Костін відмовився відкрити справу стосовно можливого незаконного збагачення нардепки Ірини Аллахвердієвої. Суд зобов’язав Костіна зареєструвати провадження. Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Після відкриття провадження його мають передати до НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів. "Йдеться про те, що нардепка "Слуги народу" отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник DEFY MIDNIGHT за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки", - написав Шабунін.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...