Заявили, що від наслідків коронавірусної хвороби: У РФ помер Дмитро Ковтун, якого Британія звинувачувала у вбивстві офіцера ФСБ Литвиненка

У Росії помер підозрюваний у вбивстві екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка Дмитро Ковтун. За офіційною версією, смерть настала від наслідків коронавірусу. Про це повідомляє російське інформагентство ТАCС, передають Патріоти України.

Зазначається, що Ковтун певний час хворів і помер у лікарні. "Дмитро Ковтун помер сьогодні в одній із московських лікарень від наслідків ковіду", – йдеться у повідомленні.

Російський бізнесмен Дмитро Ковтун відомий тим, що разом з іншим бізнесменом з Росії Андрієм Луговим підозрювався британською владою у вбивстві колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, який отримав політичний притулок у Великій Британії.

Литвиненко помер у 2006 році у Лондоні, де проживав у той час. Причиною смерті стало отруєння радіоактивним полонієм-210. У Великій Британії була оприлюднена доповідь судового слідства. У ній стверджується, що Литвиненка отруїли росіяни Андрій Луговий та Дмитро Ковтун. При цьому автор розслідування Роберт Оуен зазначає, що дії отруйників, можливо, схвалив особисто президент Росії Володимир Путін.

"Я впевнений, що Луговий та Ковтун додали полоній-210 у чайник у Pine Bar у готелі Millenium 1 листопада 2006 року. Я також впевнений, що вони зробили це з наміром отруїти Литвиненка", – йдеться у доповіді Роберта Оуена.

У Кремлі всі звинувачення заперечували. Разом з тим, у вересні 2021 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) дійшов висновку, що російська сторона не надала необхідні слідству матеріали та не провела достатньо ретельного самостійного розслідування смерті Литвиненка. У постанові ЄСПЛ говорилося, що слідство має значні докази того, що до вбивства Литвиненка причетні росіяни, які діяли за дорученням держави.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...