"Займаються удосконаленням штамів коронавірусу": У ЗС Росії виступили з новою маячнею про біолабораторії США в Україні

У збройних силах Росії озвучили нову пропагандистську маячню про начебто діяльність в Україні військово-біологічних лабораторій США та штучне підживлення пандемії коронавірусу.

З такими заявами виступив начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил РФ генерал-лейтенант Ігор Кирилов, якого цитують російські ЗМП. Так, він заявив, що вакцину Pfizer для боротьби з коронавірусом начебто випустили із серйозними побічними ефектами "через змову в США". Кирилову також примарилося, що пандемія COVID-19 штучно підживлюється удосконаленими штамами збоку.

Генерал-лейтенант поділився і вигадками про те, що США шукають в Україні учасників своїх військово-біологічних проєктів, які чомусь втекли. Військовий передбачувано звинуватив Вашингтон у створенні ризику поширення небезпечних патогенів біля біооб'єктів.

Кирилов продовжив тему вигаданих пропагандою біолабораторій в Україні, сказавши, що США перейменували свою "військово-біологічну програму" в державі. А ще він заявив про начебто набір Українським науково-технічним центром персоналу для американських лабораторій.

На цьому представник ЗС Росії не зупинився і розповів про те, що Міненерго США нарівні з Пентагоном бере участь у військово-біологічній діяльності.

Ось ще кілька пропагандистських вигадок від Кирилова:

  • Розміщення біооб'єктів США у третіх країнах становить загрозу цілим регіонам;
  • США розглядають пострадянський простір як плацдарм для підрозділів НАТО;
  • Підконтрольний США центр вивчає можливість передавання патогену бруцельозу людині;
  • США продовжують залучати непрофільні відомства до військово-біологічних програм.

"Ні у кого не повинно бути надмірних очікувань": Шольц розповів, чи будуть на Глобальному саміті миру переговори про закінчення війни в Україні

вівторок, 14 травень 2024, 17:42

На Глобальному саміті миру, який пройде цього літа у Швейцарії, не буде переговорів про закінчення війни в Україні. Під час зустрічі партнерів будуть обговорюватися зовсім інші питання. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це повідомляє ...

"Патєрь нет"? Окупанти розгортають додаткові морги на захоплених територіях

вівторок, 14 травень 2024, 17:22

У зв’язку з активними наступальними діями й зростанням втрат ворог нарощує кількість моргів на тимчасово окупованих територіях. Додаткові місця зберігання трупів людей, які “досягли цілей сво”, розгортають переважно на ТОТ Луганщини, зокрема у приміщен...