Займалася "неповнолітніми патріотами": На Харківщині судитимуть поліціянтку-зрадницю (фото)

На Харківщині довічне позбавлення волі загрожує екс-правоохоронниці, яка перейшла на бік окупантів та погрозами агітувала колег слідувати її прикладу, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Держбюро розслідувань, після захоплення Вовчанська окупанти призначили її керувати відділом псевдоміліції у справах неповнолітніх, де "особливу увагу" вона приділяла підліткам-патріотам.

За даними слідства, жінка активно намагалася вербувати місцевих українських силовиків та патрулювала місто. У вересні 2022 року під час контрнаступу українських військових зрадниця була вимушена втекти з міста разом з окупантами. Наразі їй загрожує довічне позбавлення волі.

Як уточнили у Харківській обласній прокуратурі, екс-правоохоронницю звинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). До окупації міста вона була інспекторкою з ювенальної превенції сектору ювенальної превенції відділу превенції відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

За даними прокурорів, після вступу на ворожу посаду жінка почала їздити по адресах проживання своїх колег та агітувати їх до співпраці з окупаційною владою. "Тим, хто не погоджувався - обіцяла направити до них та їх родин російських військових для проведення "профілактичних бесід", - розповіли облпрокуратурі.

Крім того, обвинувачена безпосередньо проводила профілактичні бесіди з "проблемними" підлітками та їх батьками, а також виїжджала у складі слідчо-оперативної групи на місце події за участю неповнолітніх, де опитувала свідків та очевидців. Жінку судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.


"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...