"Займалася шпигунством": Відому пропагандистку Кремля затримали в Косово

Пропагандистку російської "Комсомольської правди" Дарʼю Асламову затримали в Косово за підозрою у шпигунстві. Про це заявив міністр внутрішніх справ Косова Джелаль Свечлія, передають Патріоти України.

Асламову затримали під час спроби потрапити до Косового на прикордонному переході. Свечлія наголошує, що вона "займалася шпигунством для російської військової розвідки та діяла під прикриттям журналіста".

Голова МВС Косова також акцентує, що Асламова "брала участь у бойових діях в Україні, пропагандуючи російську окупацію України".

"Ми наголошуємо на тому, що вона прагнула потрапити до Республіки Косово через тиждень після напруженості, спричиненої злочинними структурами на півночі країни, під час якої структури, організовані Вучичем, близько 10 разів стріляли прямо по нашим поліцейським. На додаток до збігу з розвитком подій на півночі, її спроба потрапити в нашу країну на засвідчує її зв’язки з Росією та пропагандою, до яких вже приєдналася Сербія, що має на меті дестабілізувати нашу країну", - наголосив міністр.

Як повідомляє "КП", їхню працівницю відпустили вранці в неділю, 7 серпня. Її відвезли на кордон, повернули особисті речі та розпочали процедуру депортації.

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...

ППО посилиться: Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну систему в Україну "за кілька тижнів"

четвер, 18 квітень 2024, 15:30

Гельмут Раух, керівник збройової компанії Diehl Defense, яка виробляє засоби протиповітряної оборони IRIS-T SLM, анонсував доставку ще одніє системи в Україну за кілька тижнів, передають Патріоти України. Деталі: Раух прибув до Києва разом з групою під...