Розслідував фальсифікації результатів ЗНО: Призначено нового голову НАПК

Прокурор Олександр Новіков став новим главою Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це повідомляє Transparency International, передають Патріоти України.

Під час засідання комісії з відбору кандидатів на фінальному засіданні Ольга Кобилинська повідомила, що Новіков "об'єктивно був найсильнішим кандидатом на всіх епатах відбору". "Сподіваємося, він перезавантажить діяльність НАЗК", - зазначила Кобилинська.

Зараз він працює прокурором в Департаменті нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури.

Одна з його найбільш гучних справ в суді - про можливу фальсифікацію результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). У справі фігурують діти політиків і чиновників, які нібито могли поступити до ВНЗ за сфальсифікованими результатами іспитів.

У 2015 році Новіков був претендентом на посаду глави першого заступника голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Тоді комісія пропонувала призначити його одним з трьох заступників нинішнього голови САП Назара Холодницька.

Олександр Новіков пропрацював в органах прокуратури Сумської області близько 8 років - з 2004 по 2012 рік. 2004-2007 - слідчий помічник прокурора міста Суми.

2007-2012 - прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства. Прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Сумської області.

2012-2014 прокурор відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ. Згодом Новіков переїхав до Києва, з 2014 року продовжив роботу в одному з відділів ГПУ. Чи не є членом жодної політичної партії.

Згідно з інформацією в декларації за 2018 рік обраного кандидата, Новіков працює в Генеральній прокуратурі України, розмір його заробітної плати становить 562 481 грн. Крім того, він має на рахунку 110 тисяч гривень.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...