"Займуся питанням на вищому рівні": Патріарх Кирило вимагає доступу священників до... жіночих консультацій (відео)

Патріарх РПЦ Володимир Гундяєв, більш відомий як Кирило, пообіцяв зайнятися питанням абортів «на вищому рівні», якщо медичні установи відмовлятимуть у присутності священнослужителів на жіночих консультаціях. Про це він повідомив на перших зборах духовенства Московської митрополії, передають Патріоти України.

За словами Кирила, сьогодні гостро стоїть питання про збереження російського народу. Він вважає, що значна кількість абортів та розлучень викликає велике занепокоєння.

«В обох випадках визначальними є не соціально-економічні чинники, як нас намагаються переконати, а особистісна незрілість людей, відсутність у них духовної опори та моральної позиції. Ми знаємо, як іноді у дуже скромних матеріальних умовах живуть багатодітні сім'ї, але жодних криз при цьому не мають», – пояснює патріарх.

Гундяєв вважає, що необхідно посилити роботу щодо запобігання абортам і це «не повинно бути 25-м пунктом порядку денного». Він висловив пропозицію, щоб перед консультацією, куди жінка приходить за останньою порадою від лікаря, був присутній священик.

При цьому патріарх підкреслив, що йому відомі випадки, коли гінекологи відмовляють священикам, оскільки, на його думку, зацікавлені у проведенні абортів з комерційної точки зору.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...