Зайвим не буде: Міноборони повернуло до ЗСУ боєприпаси, які до початку війни були передані на утилізацію як надлишкові

Міністерство оборони передало Збройним силам України значну кількість боєприпасів різних калібрів, які раніше було списано. Ці снаряди було передано підприємствам для утилізації як надлишкові ще до початку війни, яку Росія розв'язала у 2014 році, передають Патріоти України.

Про це повідомило Міноборони. У відомстві зазначили, що повернуті набої, після ретельної перевірки якості, вже застосовують наші бійці на полі бою.

Йдеться, зокрема, про: артилерійські постріли; боєприпаси до стрілецької зброї; комплектуючі елементи; підривники тощо.

Зазначається, що цей процес є частиною діяльності Міноборони з посилення обороноздатності України та забезпечення українських військових необхідними ресурсами для ефективного протистояння агресору.

"Шукаємо внутрішні резерви для забезпечення українських воїнів боєприпасами. Розуміємо, що сьогодні кожен постріл, ракета, набій – життєво необхідні на полі бою. Замість утилізації боєприпасів, "утилізовуємо" ними ворога. Даємо друге життя – намагаємося відновити все, що підлягає ремонту і подальшій експлуатації. Всі працюємо для забезпечення фронту", –прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...

Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

середа, 18 вересень 2024, 16:24

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дро...