Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

«На ворожі дії прибалтів реагуватимемо також асиметричними заходами, насамперед – в економічній та транзитній сферах», – заявила Захарова.

За її словами, через «ворожі лінії» Вільнюса, Риги та Таллінна розірвані всі міждержавні, міжвідомчі, регіональні та галузеві зв’язки з Росією. Захарова наголошує, що Москва продовжить використовувати дипломатичний вплив на країни Балтії, вважаючи «небажаним» можливий розрив дипломатичних відносин.

«Припинення діяльності дипломатичних представництв у цій ситуації означало б, що громадяни нашої країни, що проживають у Прибалтиці, залишилися б наодинці з поліцейським свавіллям», – акцентувала вона.

Нещодавно командувач естонськими Силами оборони Мартін Херем запропонував заблокувати Балтійське море для Росії. За словами воєначальника, для досягнення цієї мети Естонія має можливості: «нині на озброєнні ВМФ є як морські міни, так і протикорабельні ракети».

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....