Захарова заявила про "кричащее проявление расизма": Російських журналістів не пустили на прес-конференцію Макрона після саміту G20 (відео)

Російських журналістів не пустили на конференцію, яку за підсумками саміту G20 у Нью-Делі проводив президент Франції Еммануель Макрон. На захід намагалася "прорватися" пропагандистка Катерина Надольська, але дорогу їй перегородила охорона. У МЗС РФ вже поскаржилися на "расову дискримінацію" та зажадали вибачень, повідомляють Патріоти України.

Відео інциденту з Надольською, головною редакторкою Russia News, розтиражували російські ЗМІ. На опубліковані кадри потрапила розмова пропагандистки з охоронцем, який не пускав її на прес-конференцію. "Чому російські журналісти не можуть пройти до Макрона? Чому це неможливо? Чому тільки інші, не російські? Це дискримінація?" – допитувалася Надольська.

У відповідь охоронець заявив, що не знає причин її недопуску на захід. "Я не знаю, чому для вас це неможливо", – сказав він.

А одна із співробітниць прес-служби відповіла пропагандистці: "Ви знаєте чому". Також на недопуск поскаржилися пропагандисти з "РИА Новости". Їм сказали, що зала вже повністю заповнена. На інцидент уже відреагували в МЗС РФ. Спікерка відомства Марія Захарова поскаржилася на "расову дискримінацію" та зажадала вибачень від Єлисейського палацу.

За її словами, в РФ акредитовано представників 11 ЗМІ Франції, які мають вільний доступ до участі в прес-заходах російського МЗС. Захарова поскаржилася, що сьогодні "ніхто не завадив" кореспонденту France-Presse побувати на прес-конференції міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова на полях саміту G20.

"Розглядаємо те, що сталося, як кричущий прояв расизму та агресивного націоналізму, оскільки в основі інциденту лежить акт дискримінації за національною ознакою", – видала Захарова.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...