Захід буде протискати Путіна на початок відведення військ і має намір залучити Китай, - Фейгін

Китаю продаватимуть його місце за столом переговорів щодо східноєвропейської війни, і за це він повинен забезпечити максимальний тиск на Москву. Про це заявив російський опозиціонер Марк Фейгін в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Він потрібен, я маю на увазі Сі Цзіньпіна, оскільки він єдиний важіль тиску на самого Путіна як елемента переговорів. Пекіну продаватимуть його місце за столом переговорів щодо східноєвропейської війни, і за це він повинен забезпечити максимальний тиск на Москву, щоб вона відступилася", - сказав він.

На його думку, зробити це перед контрнаступом ЗСУ не вдасться. "Вони обиратимуть тактику, за якої успішний контрнаступ має конвертуватися спочатку в мир, у те, що Москва визнає, що за результатами цього контрнаступу 18% окупованої території, наприклад, перетворяться на 10%. І саме становище на фронті буде загрозливим, тоді це буде безальтернативна ситуація. Тобто якісь етапи будуть: від 24 лютого 2022 року позиція, потім спускання щодо Донбасу і той-таки Крим, якась демілітаризація", - вважає Фейгін.

Опозиціонер вважає, що Пекін міг би під таким планом підписатися, який начебто має вигляд не 100-відсоткового, але за рівних умов це може забезпечити початок якогось процесу, за якого Москва, найголовніше, має сама почати відводити війська.

"Не те що її женуть, адже контрнаступ забезпечить якийсь лаг, а от далі без цього кроку, без цієї дії, без цієї попередньої умови переговори не підуть, це дуже важливо. Така позиція Києва, і позиція Вашингтона, і позиція більшості європейських союзників України: Москва повинна розпочати відведення. Якщо вона розпочинає, як це було на західному березі Дніпра з Херсоном, наприклад, – ви ж відводите, і це не страшно й не боляче, ви просто переїжджаєте на інший бік, а тепер, будь ласка, переїдьте за межі свого – російського – кордону на Донбасі.

Тобто без цього кроку нічого не буде, мені видається, саме його й обговорюватимуть: протиснути Путіна на добровільне залишення позицій. Неважливо, за раз все залишити чи якусь частину, але потрібно почати. Я вважаю, це є ключовим моментом переговорів – щоб Сі Цзіньпін переконав Путіна, що цей процес треба розпочати саме з цього, з цієї попередньої умови", - підсумував він.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...