Захід допоміг: Росія втратила перевагу в кіберпросторі перед Україною

Захід допоміг Україні організувати кіберзахист, який позбавив Росію переваги в кіберпросторі та знизив кількість успішних атак хакерів на країну. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед колишніх та нинішніх західних чиновників, передають Патріоти України.

Після початку війни Україна здебільшого уникла серйозних наслідків від дій хакерів, хоча до нападу РФ регулярно страждала від таких кібератак. Кібербезпека країни була посилена, зокрема завдяки допомозі з боку США, вважають західні розвідники та аналітики. Вашингтон передавав Україні розвіддані, навчав фахівців із кібербезпеки та допомагав зміцнювати захист критичної інфраструктури від хакерських атак.

Минулого року США направили до союзних країн, у тому числі в Україну, своїх експертів з цифрової безпеки. Вони повинні були виявити потенційні загрози для найважливіших комп’ютерних мереж та навчити колег з інших країн способам захисту. Кіберкомандування збройних сил США у серпні повідомило, що співробітники відомства успішно завершили 35 завдань у 18 країнах, включаючи Хорватію, Естонію, Литву, Чорногорію та Північну Македонію.

Заступник голови Державної служби спецзв’язку та захисту інформації України Віктор Жора підтвердив важливість ролі США та інших союзників в успіхах України. Українські чиновники, як пише WSJ, вважають, що Росія вже використала більшу частину своїх кіберможливостей.

Як зазначають аналітики, російським хакерам, одним із найдосвідченіших у світі, не вдалося переламати хід війни. Проте списувати їх, на думку чинних та колишніх співробітників західних служб безпеки, також не варто. Експерти нагадують, що російські хакери винахідливі, терплячі та дисципліновані.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...