"Захід готовий нас кинути": Політолог озвучив "ціну" санкцій проти Росії (відео)

Без постійних зусиль з боку Києва західні країни не будуть відстоювати інтереси України.
Тарас Чорновіл. Фото: Главком.

Країни Євросоюзу продовжують санкції проти Росії тільки завдяки зусиллям з боку України. Про "ціну" антиросійських санкцій і теперішній розклад сил у "нормандській четвірці" (Франція, Німеччина, Росія, Україна) розповів відомий український політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Кожен етап продовження санкцій проти Росії супроводжувався приблизно 5-8 особистими зустрічами президента, купою дипломатичних зусиль, і приблизно двома десятками телефонних дзвінків на найвищому рівні", – зазначив Чорновіл.

"Ось це – ціна кожного півріччя продовження санкцій. Немає зусиль – немає позиції. Їм вигідно працювати з Росією", – наголосив він. За його словами, без постійних зусиль з боку Києва західні країни не будуть відстоювати інтереси України.

"Захід готовий нас відкинути, ми йому не особливо цікаві", – переконаний політик. Зокрема, Чорновіл закликав не вважати "панацеєю" у вирішенні всіх проблем переговори в "нормандському форматі".

"У нормандському форматі вдруге змінилася диспозиція. Колись Костянтин Єлісєєв, колишній радник Порошенко з міжнародних питань, дуже чітко це сформулював. Спочатку було троє проти одного – Німеччина, Франція, Росія проти України. Десь у 2016 році ми переломили. Стало троє проти одного – Німеччина, Франція, Україна проти Росії. А зараз знову Німеччина, Франція, Росія проти України", – пояснив він.

Політолог уточнив, що українське суспільство реагуватиме не на сам факт проведення переговорів у "нормандському форматі", а на ухвалені в його рамках рішення. "Нормандський формат – це не частина українського законодавства. Це пропозиції, які Україна має імплементувати. І протести будуть не проти Макрона. Протести будуть проти людей, які в Україні це повинні імплементувати – проти Верховної Ради, уряду, президента", – попередив Чорновіл.

Джерело: Обозреватель

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...