"Захід має підтримати Україну": Німецький політолог пояснив, чим загрожують поступки Путіну

Мирні переговори з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним загрожують тим, що Україна може втратити весь Донбас і навіть більші території. Тому Захід має підтримати територіальну цілісність української держави. Про це в інтерв'ю Die Welt сказав німецький політолог Герфрід Мюнклер, передають Патріоти України.

"Слід очікувати, що мир шляхом переговорів означатиме, що Україна втратить весь Донбас, якщо не ще більші території", – зазначив він .

За словами Мюнклера, Захід повинен підтримати Україну таким чином, "щоб вона змогла утвердитися не лише як остаточна держава, тобто в районі на захід від Дніпра, а й за її межами". Зокрема, політолог вважає, що якщо Путін проведе свою "великомасштабну політику анексії", це спричинить "глобальні навчальні ефекти".

"Перший глобальний навчальний ефект полягатиме в тому, що багато країн скажуть: ну, що Путін може зробити, а він отримав пів-України, ми могли б спробувати це зараз, де завгодно. Поступка Путіну з найкращими намірами друзів миру призведе до відкриття ери загарбницьких воєн. Згадується міжвоєнний період, завоювання Муссоліні Ефіопії", – пояснив політолог.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...